html>
Wonderful Story :)
Sejenak Kebosanan diHostel.
Wednesday, March 5, 2014 | 11:56 PM | 0 comments

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.

Hem hemm, Sejenak kebosanan di hostel kauuu! Hahaha, Dan apabila bosan teringin rasanya untuk aku cerita pasal kawan kawan or untuk ayat paling sweet lagi, kakak kakak ahahhaa choii kakak. Alaa alaa family aku kat asrama laa. Haaa. Tu diaahhh! Specialnya kitorang kat form6 ni terlalu banyak gambar, senanya gambar tu banyak sebab gambar kt asrama je. Gambar pakai baju sekolah ingat banyak ke? Ada 1 je tauu yang agak macam menarik sikit. Hahaha. Baru semalam aku perasan. Kitorg ni rupanya more kepada gambar yang pakai baju biasa daripada baju sekolah. Kan, nampak sangatkan macam tak suka betul pakai baju sekolah. Hahaha. Itu la hakikatnya walaupun hari hari nampak kitorg pakai baju sekolah walaupun tersenyum lebar tauu. Kehkehh.

Dan baru 10 saat selepas tadi aku perasan yang aku tak pernah post blog pasal diorg ni kan rupanya. Haha, kesian diorang. Memang jarang la aku update blog dengan new post. Tak ada masa rasanya nak menaip cerita panjang panjang ni. Tapi now sebab aku bosan walaupun banyak assignment aku cuba mencubit sikit masa untuk update post tentang mereka mereka yang aku saya start daripada tahun lepas.

Just lets go, kita start dengan cerita dari tahun lepas, Aku masuk asrama ni dalam bulan 6 gitu laa, Lepas orentasi form6 tu. Aku masuk asrama ni dengan haziqah. Masuk masuk je rupanya dah ada form6 lower yang dah stay asrama. First time masuk tu aku ingat lagi, ada Eypa, Ain, Ikin, Khalisa ni duduk kat sofa kat bilik prep form6 duk tengok kakak upper and group Nanu, Yaya, Yati, Hanis kt situ. Hahaha sumpah kelakar. Then aku pun duduk kt depan sofa yang diorg duduk tu dengan haziqah. Borak la tanya nama semua. Masa tu aku susah gila nk ingat nama diorang. Sebab macam lebih kurang. Then rutin berjalan seperti biasa. Aku mula tegur eypa, ain dengan khalisa. Masa tu yati, anis and yaya dan nanu aku tengok macam kecoh je dorang ni. Hahaha. rupanya aku datang sekolah diorg patut macam poyo. Hahahahahhaha *Namoo marahh. haha

Then aku rapat dengan yaya. Start dia pinjam pen warna aku. dia kata tu dia punya. tapi aku yang beli. Haha, macam macam. Masa tu kitorang dah rapat dah antara satu sama lain dengan upper6 pun. Masa tu upper6 ada kak Mar, kak Putri, kak eika, kak ekin, kak sera. Dah mula sayang gituu. Puihh! Hahaha geli pulak. Masa tu gua cakap lu orang macam nk pecah bilik prep form6 tauu. sebab ramai gilaa. Haha. Then, Tetiba kitorang dikenakan denda untuk asing bilik prep dengan upper6. Masa tu tak best! Rasa macam not fair. Masa saje lahh ganggu kebahagiaan kitorang. Cehh pakyeee! Hahaha. And moment best bila aku, yaya, nanu, hanis, yati tidur kat toto kat dorm. Peh tiap malam tergelak sebelum tidur. Hahaha

Then gua ingat first puasa gua tak dapat makan. Memang ingat lahh wei, Dah lapar gila dah first puasa sedih sebab tak dapat sambut dengan family. Masa tu nak cakap aku dengan ika nangis memang tak kesah sangat laa. Kahkah kantoii dokk gua nangiss. lantak laa. Then yang cannot go tu eypa pun nangis. Padahal dia dah penah duduk asrama tu. Bhahahahahahhahaha. Padan muka eypa gua bahan diaa. Alaa tapi memang ramai la nangis malam tu sebab tak dapat makan. Sakit je hati. Then makin lama makin bekurang jumlah kitorang, first Khalisa keluar, and diikuti yaya, Pehh masa tuu gua tak tahu nak cakap apaa. sedih gilaa. Mana taknya kemana pergi gua dengan dia je. Tapi takpe. dia pun dah nak jadi nurse. Bagus laa.

Lepastu dia susuli oleh Nanu, lepas yaya keluar aku rapat dengan nanu, jakgi dia pun nak benti. aku pulak apa lagi, cakap laa dengan eypa dengan ain. Memang semua yang aku rapat semua akan keluar eh? Hahaha. Then hanis pulak ikut keluar. dan hanya tinggal aku, eypa, ain, yati, ika, miza, ikin, then masuk pulak nabila dengan ainnur. Tak sangat ainnur pun okay. Sampai ke habis sem1.

Masuk sem 2 pulak dah ada in-take baru nama dia ikin jugak. Hahaha setiap tahun ada pelapis nama ikin tauu. Ikin dengan bedah. Dan sem 2 ni semakin bekurang. dari 3meja berkurang jadi 2 meja je guna. Hahaha. sebab dah tinggal 7orang, haziqah, miza, ikin, eypa, ain, bedah and aku. 


Dan akhirnya hanya tinggal ini, daripada berbelas orang lower6. Tapi masa ni tak ada miza. Sebab ada je gambar tak cukup sorang... hmm hmmm :) Thanks guy, eypa ain ika and miza still stay asrama. Kalau tak ena tak tahu laa macam mana. confirm tak ada kawan. Sampaikan dah boleh tahu korang ni macam mana tauu, Okay first Ain, dia ni kalau terejal dia keluar, macam nk pecah perut aku gelak, mulut diaa, potpet potpet je, bayang tengah mandi pun bleh bercerita sampai habis mandi tauu. Hahaha, Lepastu tak boleh bla sedar pulak tu yang dia banyak cakap. Hahaha. Paling tak boleh bla boleh menari lagu 1malaysia. Lepastu cikgu tngok. Berdekah siaakk! Tapi kalau bendara merah naik jangan lahh tegur. Hahaha. Then Eypa pulak pencuci muka beras dan style dia cuci muka laa aku akan ingat sampai bila bilaa. Kat depan cermin nak cuci muka kedepan ke belakang ke depan ke belakang aku tak paham motif dia untuk apa sebenarnya. Aku rasa kalau boleh dia nk cermin tu boleh zoom kot. Hahahahahahaha. Sebab tak boleh zoom laa dia buat gitu. Hahaha. Lepas tu iyka, dia ni kadang tu muka tengah cakap tu macam nk mintak kena pukul je. Kasar gilaaa. Sekali sound baru kurang. Tapi dah nampak dah ada perubahan. Bagus laa. Miza pulak, macam macam benda kena tegur dia ni. Different dengan yang lain. Tak boleh blaa. ber webcam abgg abgg. Hahahaha, Adoii peningg korang ni. Tapi best!!!

Thanks korang sebab jadi family Apk. hahahahhaha. *maksud lain boleh gitu? Hahhaha. Disini kita sama sama berusaha untuk buat semua benda sama sama k. Percaya lahh ini akan menjadi kenangan paling best bagi kita semua kalau kita semua berjaya nanti. in sha Allah. Good luck guys for this year. I love you all. :)


Sincerely love,
CEKDUT

Older Post
Say Hello !
Haii annyongg !Thanks view yee ? do follow do talk okay kt bawahh tu ajaaa..Thankiuu saranghae youu


Navigations ~~

Owner Sahabat Post


Im your
Photobucket
Thanks !
Skin By Ezatee
Edited By Cekdut yaw.
My Pinly Blog ! ! Follow me? | Dashboard