html>
Wonderful Story :)
Penyeri Hidup :)
Wednesday, April 4, 2012 | 12:43 AM | 0 comments

Assalamualaikum,
Haii, im back. Yuhoo yuhoo. K i know tak ada orangg layan kan? Hahaha. memang perasan. *Blushing.jpg. Hahaha. K harini saya pree. Saya balik sekola awal. Malas dey nak lama lama. Not in mood. Sekarang mood nak bermadah madah. Cause tengah serabut. First of all, saya nak cerita, eh cakap ke cerita eh? Sama jelaa en? Lolol. Haha. continue, setiap remaja yang ingin penyeri hidup till Jannah mesti nak pasangan tu tepati ciri ciri kan yg korangg impi impi kan sendiri en? Like me, nak share ah kita nak laling yang acane. Hehe. k lets,

1.  Firstly dia mesti beragama Islam. Hehe.
2.  Dia handsome k. Tak adelah handsome mana. Mcm cikgu cikgu cakap sedap mata memandang :)
3.  Pandai jaga hati saya bila tengah sedih or marah.
4.  Dia selalu risau pasal kesihatan kita, makan minum kita, hari hari yang kita lalui.
5.  Dia tidak PANAS BARAN .
6.  Selalu menegur salah laku kita. Mean, sentiasa bawak kita ke jalan yg benar.
7.  Pandai jaga hati mak ayah or pandai amik hati mereka.
8.  Dia halim. Hehe. tak lah alim mana. Tapi tak lupa suruhan-Nya. Actually dia selalu ingat kan kita en?
9.  Sayang yang ikhlas bukan kerana pekara lain.
10. Pemalu? Okay jugak lah boleh sakat sakat. Hehe
11. Sopan dengan orang tua.
12. Mudah memahami perasaan kita. dan tak selfish k.

Thats all. I know, Im not perfect. God is verry verry perfect. Ia tahu yang mana jodoh yang terbaik untuk umat umatnya, Cuma kita saja yang perlu bijak dalam memilih Penyeri Hidup.. Tuhan akan berikan pelbagai dugaan kepada umatnya supaya selalu tabah. Dan InsyaAllah akhirnya God will give yang betul betul jodoh kita. And I hope kalau jodoh kita tak cukup yang atas ni semua. Yang part pandai menegur salah laku kita and sentiasa bawak kita ke jalan yang benar pun cukup lah. Tapi kita bersyukur apa saja yang dia beri oleh-Nya. InsyaAllah :) Saya sebagai manusia hanya merancang. Tuhan yang akan menentukan. 

Dup dap dup dap
CEKDUT

Older Post | Newer Post
Say Hello !
Haii annyongg !Thanks view yee ? do follow do talk okay kt bawahh tu ajaaa..Thankiuu saranghae youu


Navigations ~~

Owner Sahabat Post


Im your
Photobucket
Thanks !
Skin By Ezatee
Edited By Cekdut yaw.
My Pinly Blog ! ! Follow me? | Dashboard