html>
Wonderful Story :)
H O L I D A Y !
Thursday, December 8, 2011 | 10:17 PM | 0 comments
Taraaraaa !!! Haii everyone ! Assalamualaikum dan salam sejahtera :)

I know sesiapaa yang selalu follow belog ney akak tahu yang aku baru balik holiday kan ? nak tahu aku kemana ? destinasi pertama dekat Kuala Lumpur , and aku stay rumahh aunty kt Gombak . Sebenarnyaa first time kott beramah mersa dengan diaa . before ney , kita orang tk penahh jumpaa pun . Sampai rumah diaa pukul 1 pagii tau . salam salam semuaa , anak diaa keluaa . Cehh handsome jugakk . Hahhaa , tapi form two laa . Lagipun aku rasaa terpinggir sikit anak anak diaa clever gilaaa . Tapi aku watlek jee . Hahaha , anak diaa ade tiga orang tau , yang anak pertama and yang keduaa , dapat result SPM berapa tau . korangg nak tahu tk ? nak tahu tk ? tk nak ? kenaa tahu jugakk . anak diaa dua dua tu dapat PERFECT A babee SPM , semuaaa A !!!!!!!!! Ohmaii , kenapaa lah pandai sangatkan ? pelik sekalii . Then esoknyaa kami bertolak ke Pinang ,

Dekat pinang ade sukaa , ade komedi , ada jugakk geram and sedihh . Macam macam lahh . Malam sampai pinang tu nak tengok wayang kat salah satu shopping kt pinang tu . ehh semuanyaa tk jadi . malahan kitaa orangg pergi dekat Bukit Ferringi . kau tahu apee yang jadi kt sana ? Tk tahu kan sebab cekk belum habakk . Hahahha , pergi sanaa , baru nk cuci cuci mata nak beli baju r what ever en ? Baru sampai ke gerai nombor tigaa , ayah dah cakap nk makan . Seboleh boleh kott . tahu lahh kenn , dekat bukit ferringi tu ramai orang putih , makanan kalau nk cakap restorant mahal mahal kott . sampai ke hujung geraii gerai jualan tu kitaa orang jalan , tapi bukan untuk beli baju or ape ape tapii untukk untuukk makan ? Pehhh , jalan memang untuk makan lahh kak niney kann ? Hahahhaa . aku memang geramm . last last kedai mamak pergi diaa . Geramm sangat lahh .

Esoknyaa , nak ke rumahh pakuda and makudaa aku , diorang baru balik dari Haji . abang yun kerje sebenarnyaa haritu , tapi pakuda cakap 45 minet je dari pinang ke rumahh diaa . Okay mak and ayah amik keputusan , nak jalan dulu sampai pukul 4 amik abang yun terus pergi rumah makuda nak pakuda . pagi tu kitaa orang jalan kat shopping etahh apee entah nama . Okayy lupaaa . Watlekk aa . Haahah , jalan jalan , banyak pulak barang offer . gerammm ! then kita orang semua berdiri satu tempat dlm 4,5 jugakk aa kan ? pikir abang yun dah nak balik kejee . abang yun dah cakap diaa tk nak masuk shopping tu sebab pakai baj uniform diaa . So aku cakap aa baik jalan dulu dari tercegakk macam ney . Then jalan kat atas , pusing pusing . Dahh kitaa orangg turun balik sebab abang yun dah tunggu lama . aku jalan lahh laju kan ? tetibaaaaaaaaaaaaaa ! aku dengar uda panggil kt belakang . aku tenggok abang wan and kt niney tk adaa . kenapaa ney ek ? pergi kt eskalator , tengok kain kt niney sangkutt . Kesian gilaa mesti pasal aku jalan laju sangat ney . Then , si security tu tengok jee dasarr thiland . hahahha . Last last abg wan menjadi hero terpaksa koyak kan kain tu . Then dah nak amik abang yunn kt luar shopping tu tetibaaaaaaaaaaaaaaaaaa ! surpriseeee ! Hahaha , bendaa ney aku tk boleh ceritaa biar kami kami jelaa tahu . Memangg kelakarr ya ALLAH ! dah dah tk baik enaa ! hahahaha . sayangg aku tk boleh cerita kt korangg . Dalam keretaa atok  mak and ayah jugakk ikot aku ,kak niney and abang wan and uda gelak . Bendaa ney memang funny . tapii tk boleh cerita . Thenn kami semua ingat nk naik ferry tau . naik lahh. sekaliiiiiiiiii , orangg beraturr gilaaaaa atok panjang aaaaa siottt ! dah ramai indiaaaa . harummm ! hahaha , aku tengok satu group polis lepas kan untuk masuk dalam ferry tu kan ? bertolak tolak , perempuann Ya ALLAH terpusing pusing dhoo . aku pelikk kenapaa diorangg jakunn gilaa nk naik ferry . aku risauu . aku ckp dengan mak kitaa tk payah pergi lahh . aku risau mak kena tolak ke , mak dah tk bolehh ramai ramai orangg nanti darah diaa naik karangg . aku and semuaa sedih gilaa tk dapat pergi , ayah and abg yun dah tunggu kt seberang jadi kita orangg call suruh diorangg patah sini balik .  dengan rasaaa kecewaaa .. tengok ney mukaa hanpaaa 


Thenn , kitaa orangg terus lahh ke rumahh pakuda and makudaa kt perak, Masukk dalam hutann belakaa siaaaaa ! apaa benar ini jalannyaa ? hahahah , bedal jelaaa , masuk masukk tk sampai masuk masuk tk sampai masukk lagii tk sampai jugakk . nekadd laaa aku neyy marahh betul . kataa 45minett dah berapaa minet ney kan ? aku bukan ape , aku duduk belakang dengan beg penuh sakitt pinggan kott . Geramm jee tk sampai sampai . rupanyaa , rumahh dah nk sampai ke thiland laaaa babeee jauh gilaa kan , lepas tu ingat nk tidur rumahh mak uda and pakuda , rupanyaa abang yun kenaa kejee esok nyaaa . kan ? nk kenaa patah balikk kan ? memangg geramm siott aku . tapii sabar jelaa gara gara 45 minet kain sangkut , nampak sepatutnyaa aku tk nak nampakk , bau yang sepatutnyaa tk nak bau . semuaa dari 45 minett . yeahhhh !. okayy lahh panjang cerita aku kali ney . okay lahh eh ? akhir the holiday is verry happy and enjoy 

YOUR LOVE 
CEKDUT

Older Post | Newer Post
Say Hello !
Haii annyongg !Thanks view yee ? do follow do talk okay kt bawahh tu ajaaa..Thankiuu saranghae youu


Navigations ~~

Owner Sahabat Post


Im your
Photobucket
Thanks !
Skin By Ezatee
Edited By Cekdut yaw.
My Pinly Blog ! ! Follow me? | Dashboard